Overstapaanbiedingen

Atlas VPN

overstapaanbiedingen
?wi=365290&ws=overstapaanbiedingen

Hoe werkt Atlas VPN?

In de praktijk werkt een Atlas VPN erg gemakkelijk. Je kiest een voor Atlas VPN als aanbieder, sluit een abonnement af en downloadt de Atlas VPN-software. Vervolgens kies je de server waarmee je wilt verbinden. De Atlas VPN doet de rest.

mobile img2

Atlas VPN

Servers

Atlas VPN breidt uw digitale bereik uit door meer dan 750+ servers aan te bieden. Met Atlas VPN kunt u vol vertrouwen browsen.

SafeSwap

Met onze SafeSwap-servers kunt u vanaf meerdere IP-adressen tegelijk toegang krijgen tot internet, waardoor uw anonimiteit online verder wordt versterkt.

Versleuteling

Atlas VPN maakt gebruik van AES-256 voor gegevensversleuteling, maakt tunnels met IPSec / IKEv2 en WireGuard en voegt SHA-384- en PFS-ingrediënten toe aan de mix.

No log beleid

We verzamelen dus geen gegevens over de activiteiten van onze gebruikers, DNS-query's of andere gegevens die aan onze gebruikers kunnen worden gekoppeld.

WireGuard

Atlas VPN maakt gebruik van het beste WireGuard-protocol® in zijn klasse om veilige en naadloze streaming, gaming en algehele browse-ervaring te garanderen.

Multihop

Met MultiHop + kunt u uw verbinding tunnelen via meerdere roterende VPN-locaties, waardoor uw online verkeer achter verschillende coderingslagen wordt beschermd.

Download

Mobile Apps

Beschikbaar voor onderstaande systemen

Atlas VPN is te gebruiken met Windows, MacOS, Android, Ios.

Download Atlas VPN en geniet van snelle, stabiele en onderbrekingsvrije verbindingen. Stream shows, download bestanden of werk vanuit huis zonder snelheid te verliezen! 

Wat is een Atlas VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het gebruiken van Atlas VPN is een makkelijke en efficiënte manier om je online veiligheid, privacy en vrijheid te verbeteren. Wanneer je het internet gebruikt, wisselt je smartphone of computer continu informatie uit met andere partijen op het web. Deze verbinding creëert een versleutelde contact tussen jouw apparaat en de rest van het internet. Met een Atlas VPN (Virtual Private Network) wordt al jouw dataverkeer via deze beveiligde verbinding eerst naar een externe server gestuurd: de VPN-server. Van daaruit wordt jouw dataverkeer verder het internet op gestuurd richting de juiste bestemming. Je internetverkeer omleiden via een VPN-server heeft meerdere voordelen. Zo houd je jouw identiteit een stuk beter verborgen voor de buitenwereld. Ook wordt je dataverkeer door de sterke encryptie goed beveiligd. En daarnaast geeft een VPN je jouw vrijheid terug op het internet.

Een korte samenvatting over Atlas VPN

Een Atlas VPN (Virtual Private Network) zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jou en het wereldwijde internet. Als je via een VPN met het internet verbindt, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Je bent anoniemer op het internet:
    je IP-adres en locatie zijn niet langer voor iedereen zichtbaar.
  • Je bent veiliger op het internet:
    de versleutelde tunnel houdt veel hackers en cybercriminelen tegen, bijvoorbeeld op openbare wifi.
  • Je bent vrijer op het internet:
    doordat een VPN je een ander IP-adres geeft, krijg je toegang tot websites en online diensten die anders geblokkeerd zouden zijn.

Hoe werkt een Atlas VPN?

In de praktijk werkt een Atlas VPN erg gemakkelijk. Je kiest een aanbieder, sluit een abonnement af en downloadt de VPN-software. Vervolgens kies je de server waarmee je wilt verbinden. De VPN doet de rest.

Zo werkt een VPN:

  1. De Atlas VPN-software versleutelt je internetverkeer en stuurt jouw data over een beveiligde verbinding naar de VPN-server. Deze data gaat eerst nog langs je internetprovider, maar die kan niet langer meekijken door de versleuteling.
  2. De VPN-server ontvangt jouw versleutelde internetverkeer en zet de tekens om in jouw data, zodat deze weer leesbaar wordt.
  3. De VPN-server stuurt vervolgens de tekens om in internetverkeer verder het internet op, richting de eindbestemming. De VPN-server communiceert namens jou met het internet. Al het inkomende internetverkeer dat voor jou bedoeld is, gaat dus ook weer eerst via de VPN-server.
  4. Het voor jou bestemde internetverkeer dat de VPN-server ontvangt wordt vervolgens versleuteld en via de beveiligde verbinding naar jou gestuurd.
  5. De software op jouw apparaat zet de tekens om leesbaar internetverkeer, waardoor jij het kunt bekijken.

De VPN-applicatie draait op de achtergrond van je computer, tablet of smartphone. Hier merk je zelf weinig van. Je kunt je computer en het internet doorgaans gewoon gebruiken zoals je dat gewend bent.

Welke VPN-protocollen zijn er?

VPN’s maken gebruik van een versleutelde verbinding. Er zijn verschillende protocollen waarmee een beveiligde connectie kan worden opgezet. Deze protocollen zorgen ervoor dat jouw gegevens niet zomaar door andere mensen in te zien zijn. De meest gebruikte protocollen zijn:

  • OpenVPN:
    dit is momenteel één van de meest gebruikte protocollen. OpenVPN is een open-source VPN-protocol, wat betekent dat de code voor iedereen in te zien is. Voor de versleuteling wordt OpenSSL en het SSLv3/TLSv1 protocol gebruikt. Het OpenVPN-protocol wordt door de meeste VPN-providers ondersteund.  Het protocol is beschikbaar voor diverse platformen. Hieronder vallen Windows, Android, Linux en routers. OpenVPN wordt over het algemeen als de veiligste keuze onder VPN-protocollen gezien. Het enige nadeel is dat OpenVPN niet werkt op Mac OS en iOS, hiervoor kan beter IKEv2/IPsec worden gebruikt.
  • IPSec/L2TP:
    in dit gecombineerde protocol zorgt IPsec voor de versleuteling (encryptie) en L2TP voor de verbinding (tunnel). IPsec/L2TP zit standaard ingebouwd in de meeste besturingssystemen. Dit protocol is een goede keuze wanneer OpenVPN niet beschikbaar is.
  • IKEv2/IPsec:
    IKEv2 is een protocol gebaseerd op IPSec. Dit protocol wordt voornamelijk gebruikt op mobiele apparaten, omdat het snel verbinding kan maken met netwerken. Op mobiele devices wordt er regelmatig gewisseld tussen wifi-netwerken en openbare netwerken, wat IKEv2 een goede keuze voor mobiel maakt. IKEv2 is volgens sommige bronnen sneller dan OpenVPN. Toch wordt OpenVPN over het algemeen gezien als het betere protocol.
  • PPTP:
    PPTP (Point to Point Tunneling Protocol) is één van de oudste protocollen. Het protocol kent een aantal veiligheidslekken. Hierdoor is het gebruik van PPTP af te raden, tenzij je snelheid belangrijker acht dan veiligheid. PPTP wordt soms aangeraden voor het bekijken van streamingdiensten.
  • Softether:
    Softether is een open-source applicatie die over verschillende platformen werkt. Er is ondersteuning voor protocollen zoals SSL VPN, IPsec/L2TP,  OpenVPN en Microsoft Secure Socket Tunneling Protocol.
  • WireGuard:
    WireGuard is een redelijk nieuw protocol dat de laatste tijd steeds populairder wordt. Het runt op Linux-kernel en is gericht op nóg betere prestaties dan OpenVPN en IPsec. Momenteel is het echter nog een experimenteel protocol: het zit nog in de ontwikkelingsfase en heeft nu nog weinig meerwaarde ten opzichte van OpenVPN.

 

Heeft u nog vragen? Wij hebben de meeste gestelde vragen nog even voor u op een rij gezet.