Overstapaanbiedingen

Investeren in Zonnepanelen

Haal rendement uit uw zonnepanelen

Een vraag die wij vaak te horen krijgen is “Zijn zonnepanelen vandaag nog interessant?” Wij kunnen u met zekerheid antwoorden dat de aankoop van een zonnepaneleninstallatie u zeer veel kan opbrengen, ook in 2022.

Elektriciteit is duur in België en zal vermoedelijk niet goedkoper worden, waardoor het interessant is om een deel ervan zelf te produceren via zonnepanelen. Uw energiefactuur gaat automatisch omlaag.

BeliVert is gecertificeerd en erkend installateur die de hoogste kwaliteitsstandaarden garandeert als het gaat om het ontwerp, de kwaliteit en de installatie van zonnepanelen.

Als SunPower Elite partner bieden wij onze klanten de meest ideale oplossing voor uw behoeften: rendement, kwaliteit en langdurige prestaties.

“Wij bieden service en ondersteuning, ook indien u niet tevreden bent van uw huidige installateur.”

Laadpalen voor elektrische of plug-in hybride wagens

Laadpaal

Bent u als KMO op zoek naar een laadstation voor uw klanten of medewerkers? Bent u (binnenkort) eigenaar van een elektrische of plug-in hybride wagen, dan overweegt u waarschijnlijk om een laadpaal aan te kopen.

De markt biedt verschillende soorten met verschillende laadvermogens, montage, bekabeling, met of zonder laadpas, online of offline laden, enz. Slim uw wagen laden? BeliVert maakt u wegwijs.

Ken je verbruik

Een gemiddeld Nederlands gezin gebruikt op jaarbasis zo’n 3500kWh aan energie. Ga je zonnepanelen kopen, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van je energiebehoefte. Pak de energienota’s van de afgelopen jaren erbij en bekijk wat je jaarlijkse energieverbruik is. Welk deel van dit verbruik wil je afdekken met zonnepanelen? Je kunt ervoor kiezen je volledige verbruik af te dekken, maar dit vereist een behoorlijke investering vooraf. Het is gebruikelijk daarom slechts een deel (zo’n 50%) van het energieverbruik af te dekken met zonne-energie. Dit is ruim voldoende om jouw ecologische ‘footprint’ drastisch terug te brengen.

Zonnepanelen een goede investering?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Niet alleen in uw eigen portemonnee, maar ook in het milieu. Geen wonder dus dat steeds meer mensen zonnepanelen kopen. Zonnepanelen op uw dak voorzien uw eigen huishouden van elektriciteit die de panelen opwekken met daglicht. Het is een natuurlijke en duurzame bron van energie. Voordat u zonnepanelen aanschaft, is het belangrijk om te weten of uw dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen er op passen en wat de verwachte opbrengst is. 

Zonnepanelen: Salderen

Op dit moment kun je wanneer je zonnepanelen aanschaft salderen. Dit betekent dat je het resterende deel dat je overhoudt op je elektriciteitsnet weer terugstuurt naar de leverancier. Daarna wordt de teruggeleverde stroom verrekend met de stroom die je zelf hebt afgenomen. Dit heet salderen.  Het voordeel aan salderen is dat wanneer je in de winter weinig zonne-energie opwekt, je alsnog de opgewekte energie uit de zomermaanden kunt gebruiken. In de zomer wek je vaak meer energie op dan je gebruikt.

Salderingsregeling afgebouwd per 2025

Maar de salderingsregeling zal worden afgebouwd. Eerst zou dat per 1 januari 2023 zijn, maar nu is dit uitgesteld naar 1 januari 2025. Dit betekent dat je langer je geld voor honderd procent kunt salderen. Na die datum mag je nog maar een bepaald percentage van de elektriciteit die je hebt teruggeleverd in mindering brengen op de hoeveelheid stroom die je hebt verbruikt. Dat percentage zal steeds verder omlaaggaan, tot het nul procent is in 2031. In principe kun je dus na 2025 nog wel salderen, maar niet meer voor honderd procent. Hierdoor zal de terugverdientijd, indien je zonnepanelen hebt gekocht, iets langer worden. “Ook na 2031 zal er een regeling komen die het aantrekkelijk maakt om zonnepanelen aan te schaffen.

Investeren in Zonnepanelen: kopen

Zonnepanelen kopen is het meest voordelig. Ook wanneer je een kleiner budget hebt maakt de overheid het makkelijker om geld te lenen voor deze investering. Wanneer je zonnepanelen aanschaft leef je duurzamer, wordt je huis meer waard en kun je gebruik maken van de salderingsregeling. Ook kun je de btw terugvragen waardoor je een deel van het geïnvesteerde bedrag weer terugkrijgt. Hierdoor heb je soms al na een paar jaar je investering weer terugverdiend. De Rijksoverheid geeft geen subsidie meer voor zonnepanelen. Maar met een gunstige lening kun je wel investeren in duurzaamheid.

Investeren in Zonnepanelen: huren

Je kunt ervoor kiezen om zonnepanelen te huren. Je bent dan duurzaam bezig en ook dan kun je gebruik maken van de salderingsregeling. Het grote voordeel is dat je niet in één keer de grote investering zou moeten betalen. Maar omdat je maandelijkse kosten hebt zul je uiteindelijk altijd meer betalen, dan wanneer je zonnepanelen koopt. Ook zit je vaak aan een lang contract vast en bij sommige contracten kan het maandbedrag tussentijds nog worden verhoogd, schrijft Essent op zijn website. Naast dat kun je bij huren geen gebruik maken van de btw-teruggave en hebben de panelen geen (gunstig) effect op je woningwaarde. Kopen is dus het meest voordelig, maar als je niet in een keer de aanschaf kunt betalen, is huren ook een optie. Dit kan bij verschillende energieleveranciers.