Overstapaanbiedingen

Dierenverzekering vergelijken?

Dierenverzekeringen zijn een goed middel om uw geliefde huisdier te beschermen. Het afsluiten van een verzekering biedt financiële bescherming voor medische kosten die optreden als gevolg van onverwachte gezondheidsproblemen. In deze blogpost behandelen we wat een dierenverzekering precies is, waarom het belangrijk is om er eentje af te sluiten, welke soort verzekering er bestaat en hoe je de juiste verzekering kunt vinden voor jouw huisdier. We hopen dat je na het lezen van dit artikel beter in staat bent om de juiste verzekering voor je trouwe viervoeter te kiezen.

Dierenverzekering: Voor honden en katten

Jouw huisdier maakt deel uit van jouw gezin. Je moet er niet aan denken dat er iets mee gebeurt! Toch kan het gebeuren dat jouw hond of kat een ongeluk krijgt of ziek wordt. Dat is niet alleen ingrijpend voor jouw huisdier, maar ook voor jou. De kosten van de huisarts kunnen namelijk onverwacht hoog uitvallen. Met onze verzekeringen bied je jouw huisdier de beste zorg en hoef jij je geen zorgen te maken over hoge rekeningen. Bij dierenverzekering weet je zeker dat jouw hond of kat goed verzekerd is. Onze polissen zijn scherp geprijsd en dekken grotendeels alle behandelingen en medicijnen die jouw viervoeter nodig heeft!

 •  Castratie en steralisatie dekking
 •  Heup- en elleboogdekking
 •  Preventieve zorg tot €65 per jaar
 •  Alle rassen en kruisingen welkom
 •  Vrije keuze van dierenarts
 •  Digitale polismap

Jouw huisdier = onze zorg

Wij bieden 3 verschillende pakketten aan, Basis, Plus en Top.

PetSecur heeft de beste voorwaarden voor het verzekeren van je huisdier:

 • Brede dekking, ook heupen en ellebogen.
 • De hoogste uitkering van Nederland tot € 6.000
 • Ook op vakantie verzekerd
 • Inclusief castratie / sterilisatie
 • Geen wachttijd, snel verzekerd.

De voordelen van je huisdier verzekeren bij PetSecur

Samen plezier hebben, daar draait het om bij PetSecur. En als je huisdier een keer ziek is of een pootje breekt, dan is het fijn om te weten dat je bij PetSecur goed verzekerd bent. De dekking kies je zelf, voor een vast bedrag per maand. Zo heb je altijd de kosten in eigen hand en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Petsecur

De beste huisdierenverzekering Ondersteund door dierenarts Piet Hellemans

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is een speciaal type verzekering ontworpen om de kosten te dekken als gevolg van medische behandeling en zorg voor je huisdieren. Deze verzekering maakt het mogelijk om zo nodig dure medische behandelingen te betalen, waarmee je de gezondheid van je huisdier kan beschermen en voorkom dat er financiële lasten ontstaan in noodsituaties. Er zijn verschillende soorten dierenverzekering, afhankelijk van welke soort huisdier u heeft en wat uw financiële situatie is. Er wordt meer informatie beschikbaar gesteld over elk type dierenverzekering, zodat je eenvoudiger kunt bepalen welke optie het beste bij jou past. Een huisdierenverzekering is eigenlijk net zoals een zorgverzekering, maar dan voor je huisdier. Daarnaast is deze niet verplicht, maar wordt deze wél – ook door dierenartsen en fokkers – sterk aangeraden. Met een huisdierenverzekering ben je dus maandelijks voor een laag bedrag verzekerd voor de meestvoorkomende onverwachte ziektekosten van je huisdier.

Waarom zou je kiezen voor een dierenverzekering?

Als je een dierenverzekering afsluit, bescherm je jezelf en je dier tegen de financiële gevolgen van plotselinge ziekte of ongeval. Met een goede verzekering kan je jouw lieve dier de beste medische verzorging geven, zonder je financiële toekomst op het spel te zetten. Hoewel in sommige omstandigheden het niet lonend kan lijken om een dierenverzekering af te sluiten, denken wij dat het belangrijk is om dat wel te doen voor de veiligheid van zowel jou als je geliefde huisdier. Dierenartskosten kunnen hoog uitvallen en dat drukt extra op de portemonnee als ze ook nog eens onverwachts zijn. Met een huisdierenverzekering verzeker jij jouw huisdier voor de meeste onverwachte medische kosten en krijgt jouw huisdier de zorg die hij nodig heeft. Ook voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf betaalt.

Waarom een huisdier al jong verzekeren?

Naarmate je huisdier ouder wordt, neemt de kans op aandoeningen toe. Heeft jouw huisdier al een bestaande aandoening? Dan kan het zijn dat wij naar gelang van de ernst van de aandoening het huisdier niet accepteren voor de verzekering of dat er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening op de polis wordt geplaatst.

Voorbeeld: Jij wilt je 5 jaar oude hond vandaag verzekeren met knieproblemen die hij 2 jaar geleden heeft opgelopen. Dan kun jij je hond mogelijk nog wel verzekeren bij ons, maar kun je hem niet verzekeren voor onverwachte medische kosten die gerelateerd zijn aan zijn knieproblemen. Jongere huisdieren hebben over het algemeen minder of geen bestaande aandoeningen en dus is de kans op uitsluitingen kleiner. Daarom is het verstandig om je huisdier op een jonge leeftijd te verzekeren.

Daarnaast is het ook beter voor de portemonnee. De kosten voor het verzekeren van je huisdier zijn namelijk onder andere gebaseerd op zijn leeftijd. Hierbij geldt: hoe jonger het huisdier, hoe lager de premie. Wees er dus vroeg bij!

Welke soorten dierenverzekering zijn er?

Er zijn verschillende soorten dierenverzekeringen die aangeboden worden. De meest voorkomende is een gezondheid- en welzijnverzekering, waarmee u kosten voor reguliere medische controles, vaccinaties of operaties onder specifieke omstandigheden kunt dekken. Ook zijn er verzekeringen voor noodgevallen, waarmee u tandheelkundige of chirurgische behandeling kan dekken als uw huisdier gewond raakt. Dan heb je ook nog liability verzekering, die bedoeld is om eventuele schade te dekken als uw huisdier iemand anders letsel toebracht; bijvoorbeeld als hij/zij iemands gazon bezeert tijdens het spelen. Tenslotte is er ook nog reisverzekering, waarmee eventuele kosten van vervoer en evacuatie wordt gedekt als uw dier afhankelijk is van medisch personeel in een andere stad of land. Wees zeker dat u de juiste soort dierenverzekering kiest om ervoor te zorgen dat uw geliefde huisdier de best mogelijke zorg krijgt!

Wat moet er in de dierenverzekering opgenomen zijn?

Als u een dierenverzekering kiest, is het belangrijk om naar de verschillende opties te kijken en erachter te komen wat er in het beleid wordt opgenomen. Een goed beleid zou bijvoorbeeld medische behandelingen zoals consultaties, onderzoek, operaties en medicijnen dekken. Het kan ook andere dingen zoals de dekking van microchip-identificatie of reisgerelateerde problemen voor uw dierlijke vriend omvatten. Controleer altijd eerst het beleid voordat u een verzekering afsluit om ervoor te zorgen dat alle gewenste services worden gedekt.

Hoe kies je een dierenverzekering?

Kiezen van de juiste dierenverzekering voor je huisdier is essentieel. Er zijn verschillende opties beschikbaar, dus het is belangrijk om te weten welke soorten verzekeringen er zijn en wat ze precies inhouden. Bekijk eerst de verschillende verzekeringspakketten en bepaal welke het meest geschikt is voor jouw situatie. Voordat je een verzekering aanschaft, controleer je goed of het bedrijf waarmee je samenwerkt betrouwbaar is. Vergelijk ook de verschillende tarieven van de verzekeraars om te zien welk bedrag je per maand moet betalen om jouw huisdier gedekt te krijgen. Neem daarnaast altijd contact op met je verzekeringsmaatschappij als er onduidelijkheden of problemen ontstaan tijdens het aanvragen van een polis.