Overstapaanbiedingen

Sim Only

Vergelijk alle sim only telefonie aanbieders en bespaar 

Besparen op je sim only telefoon kosten? Op overstapaanbiedingen.nl kun je op basis van je verbruik en voorkeuren alle sim only providers en aanbiedingen vergelijken en direct overstappen. Zoek je naar goedkope sim only telefoon abonnementen? Wij vergelijken 100% onafhankelijk alle telecom providers en tonen de beste prijzen. Ook kun je via ons de goedkoopste telefonie aanbiedingen vinden en overstappen met een gratis cadeau.

Sim only vergelijken

Als je al een goede telefoon hebt of deze liever los koopt, is sim only een slimme keuze. Wil je een sim only-abonnement afsluiten? In onze vergelijker vind je gemakkelijk en snel een goedkoop sim only-abonnement dat bij je past. Je kunt het abonnement helemaal samenstellen zoals je zelf wilt. En daar helpen we je graag bij.

Wat is sim only?

Bij sim only betaal je alleen voor het gebruik voor een databundel, die kan bestaan uit combinatie van internet, belminuten en sms-bundels. Sim only betekent letterlijk: alleen een simkaart. Neem je sim only, dan kies je dus een abonnement zonder toestel. Je krijgt alleen een nieuwe simkaart. Op deze simkaart staat een los abonnement dat je helemaal zelf samen kunt stellen naar jouw wensen. Bel jij bijvoorbeeld dagelijks? Kies dan voor sim only met onbeperkt bellen. Bel jij nooit, maar maak jij elke dag gebruik van internet? Dan is sim only met onbeperkt internet meer iets voor jou. Sim only is goedkoper dan een abonnement met toestel, omdat je geen maandelijkse kosten betaalt voor het aflossen van een toestel. Je hebt natuurlijk wel een telefoon nodig om de sim in te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe simlock vrije telefoon kopen. Maar had jij eerst een abonnement met telefoon en ben jij daar nog tevreden over? Kies dan ook voor een sim only abonnement: je kunt de simkaart gewoon in deze telefoon plaatsen. Je betaalt dan niet meer voor de telefoon, waardoor je maandelijkse kosten een stuk lager worden. Houd er wel rekening mee dat je toestel simlock vrij moet zijn.

Vergelijk Sim only abonnementen

Telefoon met simkaart

Sim only abonnementen verschillen flink qua databundel en de bijbehorende kosten. Bij ons kun je daarom makkelijk sim only vergelijken, zodat je een mobiel-abonnement met sim only vindt dat bij je past. Sim only abonnementen vergelijken begint bij het invullen van je voorkeuren. Denk eerst na over hoeveel internet jij maandelijks verbruikt en hoe vaak en hoelang jij gemiddeld belt. Vul dan in hoeveel MB’s en belminuten jij maandelijks wenst te kunnen gebruiken. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om te kiezen voor de lengte van je contractduur (1 maand, 1 jaar of 2 jaar), het netwerktype (4G of 3G), je internetsnelheid, een voorkeur voor een mobiele provider en je maximale maandlasten. Zodra jij alles hebt ingevuld, zorgt de vergelijker voor een overzicht van sim only abonnementen die passen bij jouw voorkeuren. Je kunt zo makkelijk verschillende sim only abonnementen vergelijken. Heb je een goede sim only aanbieding gevonden? Klik dan op ‘Bekijken’. Je kunt het sim only abonnement dan meteen afsluiten op de pagina van de aanbieder.

Sim only abonnement

Een sim only abonnement is vaak goedkoper dan een mobiel-abonnement met telefoon of een prepaid simkaart. Zeker als jouw telefoon nog prima werkt is het voordelig om te kiezen voor een sim only abonnement. Het enige wat je moet doen is zelf een abonnement samenstellen. Kies je voor sim only? Houd dan rekening met de volgende zaken.

Abonnement sim only: nummerbehoud

Ook als je kiest voor sim only bij een andere provider kun je nog steeds je huidige nummer behouden. Schrik niet: je kunt nummerbehoud nog niet aangeven in onze vergelijker. Zodra jij sim only abonnementen hebt vergeleken en het juiste abonnement hebt uitgekozen, word je doorverwezen naar de website van de provider. Daar kun je aangeven dat jij je nummer wilt behouden.

Sim only aanbieding

Omdat veel providers willen dat je een sim only abonnement bij hen afsluit, hebben zij vaak een mooie sim only aanbieding. Zo krijg je soms extra MB’s of belminuten voor dezelfde prijs. In de vergelijker kun je in een oogopslag zien welke sim only aanbieding voor jouw voorkeuren en verbruik de beste deal is.

Beste sim only provider

Ook de beste sim only provider bestaat niet: elke mobiele provider heeft een service en aanbieding waardoor deze voor iemand de beste sim only provider kan zijn. De ene sim only provider heeft bijvoorbeeld lagere aansluitkosten dan de ander. En de andere sim only provider heeft weer sneller internet voor een lagere prijs. Om erachter te komen wat voor jou de beste sim only provider is, kun je het beste sim only vergelijken.

Sim only vergelijken 5GNet

zoals bij een normaal abonnement voor je telefoon is het ook bij sim only mogelijk om voor een 5G-netwerk te kiezen. Als je bij ons sim only vergelijkt, kun je daarom een keuze maken tussen een 4G-netwerk en een 5G-netwerk. Een sim only 4G is meestal iets prijziger dan een sim only met 4G. Maar dan heb je ook iets: je kunt nog sneller internetten op je mobiele telefoon. In sommige gevallen kun je niet meer voor 4G kiezen. Alle mobiele providers bieden een 5G-netwerk aan. De sim only-abonnementen die zij aanbieden vind je terug in de vergelijker. Kijk ook altijd of jouw telefoon geschikt is voor sim only met 4G. Want is dat niet het geval, dan kun je hier niet zo goed niet extra voor betalen. Dat is zonde.

Simlockvrij

Als je kiest voor sim only, heb je een losse telefoon nodig die simlock vrij is. Simlock vrij betekent dat je de telefoon kunt gebruiken met een simkaart van iedere mobiele provider. Koop jij een losse telefoon in de winkel? Dan kun je ervan uitgaan dat deze simlock vrij is. Je kunt dan gewoon een sim only abonnement afsluiten. Heb jij een telefoon gekregen bij een abonnement? Dan is de telefoon het eerste jaar waarschijnlijk niet simlock vrij. Je kunt dit tegen kosten wel regelen met jouw huidige provider.

Goedkoopste sim only

Wat maakt sim only goedkoop? Je hebt geen maandelijkse kosten voor een toestel en je betaalt alleen voor het aantal MB’s, sms’jes en belminuten dat je nodig hebt. Het goedkoopste sim only abonnement is daarom voor iedereen anders. Wat voor jou de goedkoopste sim only is, ligt aan jouw voorkeuren. Omdat je het sim only abonnement en de daarbij behorende bundels zelf samenstelt, kun je het zo goedkoop maken als je zelf wilt. Hoe minder MB’s en belminuten jij nodig hebt per maand, hoe goedkoper je sim only abonnement wordt. En gebruik jij geen mobiel internet? Kies dan bijvoorbeeld voor sim only met alleen belminuten en/of sms’jes. Je sim only abonnement is dan nog goedkoper. Daarnaast is het goed om te weten dat een 2-jarig sim only abonnement goedkoper is dan een 1-jarig abonnement en een maandelijks opzegbare sim only. Weet je nog niet zeker wat je per maand verbruikt aan MB’s en belminuten? Kies dan in eerste instantie voor een lagere en goedkopere bundel. Je kunt deze dan upgraden als je meer verbruikt dan je dacht. Dat is vaak mogelijk, in tegenstelling tot het verminderen van het aantal MB’s en de belminuten in jouw abonnement. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Telefoon abonnement sim only

Simkaart

Als je kiest voor een telefoon abonnement sim only, dan kun je zelf kiezen hoe je dit abonnement wilt samenstellen. Houd in je achterhoofd hoeveel internet jij gemiddeld gebruikt, of je nog sms’jes verstuurt en hoelang jij ongeveer belt per maand. Als je je bundel gaat samenstellen kun je kiezen uit bijvoorbeeld: sim only onbeperkt, sim only onbeperkt bellen en internet, sim only zonder internet, sim only alleen bellen en sim only internet. Alle combinaties zijn mogelijk. Ga sim only vergelijken om zo het voordeligste abonnement te vinden.