Overstapaanbiedingen

Groene stroom

Energie begrippen

Op zoek naar een voordelig groene stroom in 2022?

Overstapaanbiedingen.nl behoort al jaren tot de een van de beste prijs vergelijkers in de markt. En dus ben je bij ons zeker van scherpe energie prijzen. Welk stroom en gas contract je ook kiest. Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Deze bronnen zijn het grote verschil met grijze stroom, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Groene stroom werkt wel hetzelfde: deze komt gewoon uit je stopcontact en je betaalt er niets extra’s voor. Of je nu klant wordt of je energiecontract verlengt, iedereen krijgt een scherp aanbod met vaste lage energietarieven.

Laadpaal en Laadpas

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Een goede keuze! Hierdoor zorg je voor minder CO2-uitstoot en ben je bewust bezig met groene stroom. Bij elektrisch rijden is laden natuurlijk van cruciaal belang. Energieleverancier ENGIE biedt dan ook alle oplossingen, zodat jij altijd met een volle en groene accu de weg op kunt. Van een laadpaal aan huis of op de zaak en openbaar laden met onze laadpas tot laden op 100% Nederlandse groene stroom.

Wat is groene stroom?

Het verschil tussen groene en grijze stroom? Grijze stroom wordt opgewekt uit brandstoffen als gas en steenkool. Deze zijn vervuilend en ze raken op. Niet echt milieuvriendelijk dus. Groene stroom wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen. Jij merkt thuis geen verschil. Maar ons milieu wel. Waar we onze groene stroom vandaan halen? In Nederland was in 2019 ongeveer 18% van de stroomproductie duurzaam. Dat is niet genoeg om alle Nederlandse huishoudens van groene stroom te voorzien. En dus halen we ook groene stroom uit het buitenland. Energiedirect.nl kiest voor groene stroom van 100% Europese windenergie.

Wat kost groene stroom?

Veel mensen denken dat groene energie altijd duurder is dan grijze energie. Dat is gelukkig niet zo. Met subsidies stimuleert de overheid energieleveranciers namelijk om zoveel mogelijk groene energie op te wekken. Toch zijn er verschillen tussen energieleveranciers in de prijs van groene stroom. En daarom loont het om groene stroom te vergelijken. Op prijs, maar natuurlijk ook op kwaliteit. En wist je dat energiedirect.nl al sinds 2002 tot de goedkoopste energiemaatschappijen behoort? En omdat wij groen echt belangrijk vinden, zit groene stroom bij ons standaard in je energie contract. En betaal jij er niet extra voor. Waar wacht je nog op? Doe de postcode check en check jouw groene voordeel.

Wat zijn de voordelen van groene stroom?