Overstapaanbiedingen

Energieleveranciers

Energieleveranciervergelijk en overstappen

Op overstapaanbiedingen.nl kun je op basis van je verbruik en voorkeuren alle energieleveranciers vergelijken en direct overstappen. Zoek je naar goedkope energie leveranciers? Wij vergelijken 100% onafhankelijk alle energieleveranciers en tonen de beste prijzen. Ook kun je via ons de goedkoopste energieleverancier vinden en overstappen met en gratis cadeau. Hiervoor kun je alle energie aanbiedingen bekijken en aanspraak maken op een gratis cadeau of hoge korting op de eindafrekening energienota.

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken is een klusje waarvan de meeste denken dat het een tijdrovend karwei is. Dit is echter totaal niet waar en kan je zelfs veel voordeel op leveren. Door energie prijzen te vergelijken kun je fors besparen op de energie nota en hoef je er echt niet minder warmpjes bij zitten. Op onze site helen we je graag verder, maar pas op, het vergelijken kan je een groot voordeel opleveren waardoor je straks misschien wel meer geld over houd elke maand!

Wanneer kan ik het beste mijn energieleverancier en prijzen vergelijken?

Allereerst is het van belang of je een contract voor onbepaald of bepaalde tijd hebt met je huidige energieleverancier. Pak dus je contract er maar eens bij. Heb je deze nergens niet meer liggen of weet je even niet waar, ga dan naar de website van je energieleverancier. De meeste hebben een eigen gedeelte op de website waar hun klanten kunnen inloggen en je direct alle informatie kunt vinden die je zoekt. Bijvoorbeeld ook wanneer je contract afloopt. Wellicht is de looptijd al verlopen en kun je gewoon per maand opzeggen, of verloopt hij bijna en is het tijd voor actie. Wanneer je contractduur is verlopen of je een contract hebt voor onbepaalde tijd, is je contract direct opzegbaar en kun je dus ook meteen gaan kijken voor een goedkope energie leverancier. Is je contract nog niet verlopen dan kun je het beste 6 tot 8 weken voor de einddatum energie aanbiedingen gaan vergelijken. De oude en de nieuwe lopen dan naadloos in elkaar over en je merkt er niets van.

Energieleverancier: Stap 1 de jaarafrekening

Voor je echt kunt gaan vergelijken hebben we eerst de jaarnota nodig. Hierop staat namelijk duidelijk vermeld wat je verbruik van het afgelopen jaar is. Daarnaast vind je hier ook de tarieven van je huidige energieleverancier op en eventueel bijkomende kosten. Door voor jezelf eerst duidelijk te hebben wat je nu echt betaald en verbruikt kun je beginnen aan de energie vergelijken. De ene maatschappij is voordeliger bij een bepaald verbruik dan de ander. Vandaar dat het ook echt noodzaak is om je verbruik te weten en hierdoor te bepalen wat het jou echt kan schelen op jaarbasis. Dit kan soms wel eens oplopen tot €300,= per jaar!

Verhuizen en energieleveranciers vergelijken

Op onze website kun je natuurlijk de energieleveranciers vergelijken voor je huidige woning. Hiervan heb je, als het goed is, een duidelijk beeld wat het verbruik is en wat het je kan besparen. Ga je echter verhuizen dan is het een ander verhaal. De ene woning verbruikt meer energie dan de ander. Zo zal een vrijstaande woning met veel weiland er om heen meer energie verbruiken om het huis warm te krijgen, als een appartement dat tussen andere woningen in zit. Wanneer je gaat verhuizen, kijk dan ook goed naar je contract. Loopt deze af of is deze maandelijks opzegbaar, dan kun je prima overstapaanbiedingen vergelijken en direct een goede start maken in je nieuwe huis.

Energieleverancier: Groene of grijze energie

Het milieu wordt voor consumenten steeds belangrijker. Ook dit kan een reden zijn om over te stappen naar een andere leverancier. Wanneer dit voor jou ook belangrijk is kun je er voor kiezen te gaan voor een energie maatschappij die je groene stroom kan leveren. Groene stroom werkt het zelfde als de “gewone” stroom, maar is een stuk milieuvriendelijker. Deze stroom word verwonnen door zonnecollectoren, windmolens, waterkrachtcentrales of door biomassa te verbranden, bijvoorbeeld hout of afval. Naast de groene stroom kun je natuurlijk ook kiezen voor de gewone, grijze stroom, welke wordt verkregen uit aardolie, aardgas of steenkool. De keuze is geheel aan jou.

Energieleverancier: Vaste of variabele energietarieven

Wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken kijk je natuurlijk naar de prijs en naar wat het je kan opleveren. Daarnaast kun je een keuze maken tussen gewone, grijze stroom of gaan voor de milieuvriendelijke, groene stroom. Maar er is nog een optie beschikbaar. Je kunt namelijk ook kiezen tussen vaste of variabele energietarieven. Wanneer je nergens aan vast wilt zitten kun je het beste gaan voor variabele tarieven. De tarieven kunnen dan wel tot twee keer per jaar wijzigen. Tarieven zijn afhankelijk van de geldende energie prijs. Deze kunnen dus lager zijn, maar ook hoger. Ben je op zoek naar wat meer vastigheid dan kun je beter kiezen voor vaste tarieven. Hierbij weet je voor de hele looptijd van je contract wat de prijzen zijn en waar je aan toe bent. Je hoeft er niet meer naar om te kijken.

Energieleveranciers: Overstappen loont de moeite

Als je het aan ons vraagt kun je het beste jaarlijks je energieleveranciers vergelijken om zo de beste er uit te halen. In een jaar tijd kan er veel veranderen. Je gezinsleven kan wijzigen of misschien ben/ga je wel verhuizen. Ook kun je wellicht een andere baan hebben gekregen waardoor je meer of minder thuis bent of is je kind uit huis gaan wonen waardoor er minder word gedoucht. Al deze veranderingen kunnen een wijzigingen mee brengen in jouw energie en gas verbruik. Maar ook de energie maatschappijen scherpen steeds meer hun tarieven aan. Sinds de liberalisering in 2004 mogen maatschappijen hun eigen prijs bepalen en dat loont. Het verschil kan soms oplopen tot meer dan €300,= per jaar! Niet voor niets dat per jaar er meer dan 1 miljoen mensen overstappen. We vergelijken elk jaar onze ziekenfonds, waarom zouden we dat niet ook met onze energie doen? Uiteindelijk willen we toch allemaal goedkope energie en de beste voorwaarden?

Energieleveranciers: Hoe stap ik over?

De eerste stap is de energieleverancier vergelijken. Waarschijnlijk heb je inmiddels al een aardig beeld hoe je dit het beste kunt doen. Wanneer je uiteindelijk hebt bepaald welke maatschappij jouw aanstaat kun je daar een aanvraag doen voor een overstap. Zij helpen je graag op weg en het is echt maar een kleine moeite. Binnen 6 weken maak je dan gebruik van de nieuwe maatschappij en ben je eind van het jaar een stuk voordeliger uit. Bovendien ontvang je meestal een leuk welkomstcadeau of een mooie cashback als dank je vertrouwen in hun.