Overstapaanbiedingen

Sim Only

?wi=365290&ws=overstapaanbiedingen

Wat is sim-only eigenlijk?

De mobiele-telefoonwereld is een jungle. Probeer je weg maar eens te vinden in de wirwar van aanbiedingen en stunts. Eén ding is zeker: sim-only abonnementen zijn het voordeligst.

Sim-only Abonnement of prepaid?

Sim-only-kaarten zijn er met abonnement en met een prepaid-tegoed. Wie een abonnement afsluit, ook wel bundel genoemd, weet vooraf hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s hij per maand mag verbruiken tegen een vaste prijs. Prepaid houdt in dat er voor een bepaald bedrag aan belminuten, sms’jes en MB’s ingekocht wordt. Zijn die opgemaakt dan koopt u opnieuw in.

Een betrouwbare en overzichtelijk plek om abonnementen met elkaar te vergelijken is overstapaanbiedingen.nl . U vindt er informatie over allerlei abonnementsvormen, en ook specifiek over sim-only.

Waarom kiezen voor sim-only?

Wie een telefoon koopt en vervolgens een sim-only-abonnement neemt, is goedkoper uit dan wie kiest voor een abonnement met telefoon. En sim-only geeft meer mogelijkheden. Een provider als Ziggo bijvoorbeeld heeft voordelige sim-only-abonnementen voor Ziggo-klanten. Tegenwoordig is overstappen van abonnement en/of provider een makkie. Dus ook als u een abonnement met toestel hebt aangeschaft kunt u, na afloop van het bestaande contract, overschakelen naar sim-only.

Sim-Only simlockvrij

Wie kiest voor een sim-only-abonnement heeft een smartphone nodig die simlockvrij is. Dat laatste betekent dat alle simkaarten te gebruiken zijn met het toestel. Let daar dus op bij de aanschaf van een nieuw toestel. In abonnementen met telefoon zit vaak een simlock op het toestel. Na een bepaalde periode, doorgaans een jaar, maakt elke provider de smartphone kosteloos simlockvrij. Op uw eigen verzoek weliswaar. Neem hiervoor contact op met uw provider.

?wi=365290&ws=overstapaanbiedingen

Sim-only kaarten

De kleine kaarten die het mogelijk maken om te bellen en te internetten met een mobiele telefoon, worden simkaarten genoemd. Smartphones worden vaak aangeschaft met een abonnement dat op een simkaart staat. 

Maandelijks wordt er dan betaald voor de telefoon én het abonnement. Maar bij sim-only schaft u eenvoudigweg alleen een simkaart aan, dus zonder een telefoon. De telefoon koopt u bijvoorbeeld los of hebt u gekregen van iemand.

 

Wat is een Sim Only abonnement?

Wat houdt Sim Only in? Een Sim Only abonnement is een mobiel abonnement zonder telefoon. De letterlijke Sim Only betekenis is: alleen een simkaart. Je betaalt dus alleen voor de bel- en internetbundels van het abonnement dat jij kiest. Benieuwd welke Sim abonnementen er zijn? Je kunt hier Sim Only vergelijken en zo zien welk abonnement het beste bij je past.

Bij een Sim Only abonnement zit dus geen telefoon, die regel je zelf. Hoe? Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe kopen in een elektronicawinkel. Doet je huidige telefoon het nog prima? Dan kun je die natuurlijk ook gewoon blijven gebruiken. Scheelt centen en is nog duurzaam ook.

Sim Only: hoe werkt dat?

Sim Only is een telefoonabonnement. Net als bij een abonnement met toestel betaal je elke maand een vast bedrag. Sim Only is dus anders dan Prepaid. Bij Prepaid regel je weliswaar ook zelf een telefoon, maar hierbij koop je vooraf tegoed om te bellen, sms’en en internetten. Bij Sim Only betaal je je abonnementskosten via facturen.

?wi=365290&ws=overstapaanbiedingen

Sim Only vs Prepaid

Met Sim Only en Prepaid bel en internet je voor een laag bedrag. Sim Only is de beste keuze als je dit maandelijks voor een vast bedrag wilt doen. Andere voordelen van Sim Only vs Prepaid: tussendoor opwaarderen hoeft niet en je bent altijd bereikbaar. Ook als je internetbundel op is, kun je met Sim Only van KPN blijven internetten zonder buitenbundelkosten te maken. We verlagen dan alleen je internetsnelheid. Met Prepaid moet je eerst je tegoed opwaarderen voor je weer online kunt. Prepaid is vooral handig als je zeer weinig internet op je telefoon en bijna nooit belt, maar wél bereikbaar wilt zijn.

Sim Only vs abonnement met telefoon

Met Sim Only en met een abonnement met telefoon betaal je elke maand een vast bedrag voor bel- en internetbundels. Deze hebben een vaste hoeveelheid belminuten/sms’jes en MB’s.
Het grote verschil tussen een Sim Only abonnement en een abonnement met telefoon is dat Sim Only een abonnement is zonder telefoon. Deze moet je dus zelf los regelen. Bij een abonnement met telefoon koop je je telefoon bij het afsluiten van je abonnement.. Deze telefoon betaal je af tijdens de abonnementsperiode. Kost je nieuwe telefoon 250 euro of meer? Dan wordt dit als lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Goed om rekening mee te houden: dit heeft invloed op de hoogte van toekomstige andere leningen, zoals de hypotheek van een huis. Met Sim Only ga je geen lening aan.  Ook heb je met een Sim Only lagere abonnementskosten, want je betaalt geen telefoon af via je abonnement.

Wat zijn de voordelen van Sim Only bij KPN?

Zelf je telefoon regelen en elke maand een lage telefoonrekening: dat zijn twee voordelen van Sim Only. Bij KPN kun je rekenen op nog een paar extra Sim Only-voordelen.

KPN Mobiel voordelen

Als je thuis internet of tv van KPN hebt, kun je met Sim Only rekenen op Hussel Mobiel voordelen. Zo ontvang je elke maand korting op je telefoonrekening. Inderdaad, je betaalt dan per maand nóg minder voor je abonnement. Als klap op de vuurpijl krijg je ook mooie extra’s voor internet en tv bij je thuis. Denk aan korting op entertainmentpakketten als ESPN Compleet, het Pluspakket, Film1 of Spotify.

Extra korting op Unlimited Data

Nooit meer zorgen maken om je dataverbruik? Dat kan met Unlimited Data. Met deze internetbundel kun je onbeperkt internetten in Nederland en heb je in de EU 22 GB data per maand. Ideaal als je op het strand een seizoen van je favoriete serie wil bingewatchen. En het mooie is: Unlimited Data van KPN is voor Sim Only tijdelijk in prijs verlaagd.

Alle mobiele abonnementen zijn 5G ready

Ons netwerk is 5G ready: klaar voor 5G. Ook onze mobiel abonnementen zijn 5G ready. Heb jij een telefoon die 5G ondersteunt én een mobiel abonnement? Dan kun jij straks zonder extra kosten gebruik maken van ons 5G netwerk.

Sim Only Consumentenbond

Een testpanel van de Consumentenbond beoordeelt elk kwartaal mobiele providers. In de periode januari – maart 2020 kreeg KPN een hoog rapportcijfer, namelijk een 8,3. Vooral mobiel internet van KPN wordt goed beoordeeld: dit is sneller en stabieler dan bij andere providers. Met name buiten en onderweg. Handig als je onderweg graag een serie streamt. Het cijfer voor algemene tevredenheid is een 9. Mede door dit mooie cijfer komt KPN als gedeeld derde uit de mobiele provider test voor abonnementen en Sim Only van de Consumentenbond.

Je kunt nu bij KPN ook kiezen voor e-sim: een digitale simkaart. Met esim krijg je dus geen simkaart meer bij de Sim Only abonnement, maar zit de simkaart al in jouw telefoon. Dan hoef je alleen je nieuwe abonnement te activeren op je eigen telefoon. Met Sim Only kun je voor een vast, laag bedrag bellen en internetten. Je hoeft tussendoor niet op te waarderen en hebt lekker lage abonnementskosten, omdat je tijdens de abonnementsperiode geen toestel afbetaalt. En het mooie is: met Sim Only Unlimited is Sim Only extra scherp geprijsd. Stel snel zelf je Sim Only abonnement samen! Zit jij met je telefoon non-stop op mobiel internet, of ken je juist alle wifi hotspots? Bel of sms je veel of juist weinig? Wij hebben aan iedereen gedacht, dus ook aan jou. Kies het abonnement dat bij jou past.

Overstappen met je mobiele abonnement

Stap makkelijk over naar een mobiele abonnement. Wij regelen alles voor je! We zeggen het contract op bij je huidige provider en zorgen dat je geen dag zonder abonnement zit.