Overstapaanbiedingen

Elektrische Bedrijfswagen

Fiscaal voordeel Elektrische Bedrijfswagen

Elektrische bedrijfswagen

Overstappen naar een elektrische bedrijfswagen was nog nooit zo aantrekkelijk. De overheid stimuleert de vermindering van CO2 uitstoot, waardoor steeds meer steden ‘Zero Emission Zones’ invoeren.

Elektrische bedrijfswagen en SEBA subsidie 

Met de Seba subsidie wordt het rijden van een elektrische bedrijfswagen extra gestimuleerd. Door de invoering van steeds meer emissieloze gebieden wordt dit versterkt. Binnen een emissieloos gebied mag u dan alleen nog maar in met een voertuig zonder uitstoot Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) Ondernemers kunnen vanaf 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025 een subsidie aanvragen van 12% over de aanschafwaarde van een nieuwe elektrische bedrijfswagens, met een maximum van € 5.000,-. De subsidie is bedoeld om de CO2-uitstoot terug te dringen Wie heeft recht op SEBA? – Ondernemers en/of non-profit instellingen – Grijs kenteken voertuigen N1 & N2 met een maximaal toelaatbare massa van 4.250 kg die zijn ontworpen en gebouwd voor het vervoer van goederen – Minimale actieradius van 100 kilometer (WLTP getest) – 100% elektrisch en voorzien van een loodvrij accupakket – Het voertuig vertegenwoordigt een netto catalogusprijs van minimaal € 20.000,- excl. BTW Meer informatie vindt u op: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seba Milieu-investeringsaftrek (MIA) Bij een zakelijke aanschaf van een nieuw milieuvriendelijk bedrijfsmiddel zoals een elektrisch voertuig, kunt u als ondernemer gebruik maken van de Milieuinvesteringsaftrek (MIA). Deze subsidie geeft u de mogelijkheid om de fiscale winst te verlagen, namelijk tot 45% over het investeringsbedrag van het elektrische voertuig. Dit bedrag moet minimaal € 2.500,- per voertuig zijn met een maximum van € 75.000,- van de totale investering. Er is dus mogelijkheid om op meerdere voertuigen gebruik te maken van de MIA. Meer informatie vindt u op: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/miavamil/ondernemers.

Elektrische bedrijfswagen met KIA Kleinschaligeinvesteringsaftrek

Koop een een elektrsiche bedrijfswagen en gebruik de KIA subsidie regeling. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) Bij de aanschaf van een (elektrische) bedrijfswagen, heeft u recht om gebruik te maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) waarbij u de fiscale winst over de investering kunt verlagen. Meer informatie vindt u op: www.belastingdienst.nl Overige regelingen Naast de genoemde nationale subsidies en regelingen zijn er ook provincies en gemeenten die het rijden met elektrische voertuigen stimuleren. Dit kan zijn door het geven van subsidie of het gratis beschikbaar stellen van laadpunten. Meer informatie vindt u op de websites van uw provincie of gemeente. Subsidies en fiscale voordelen combineren Indien u aan de voorwaarden van bovenstaande subsidies en fiscale regelingen voldoet, is het mogelijk om deze te combineren. Hierdoor profiteert u maximaal van de subsidies en fiscale voordelen en is het nog aantrekkelijker om voor een elektrische bedrijfswagen.

?wi=365290&ws=overstapaanbiedingen
?wi=365290&ws=overstapaanbiedingen