Overstapaanbiedingen

Energieleveranciers overstappen met cadeau

Energieleveranciers vergelijken

Regelmatig energieleveranciers vergelijken is zeker de moeite waard. Natuurlijk hoef je dit niet elke maand te doen, maar eens per jaar of tegen het einde van je contract kan dit zeker verstandig zijn. Door te vergelijken wat je bij een andere leverancier kwijt bent voor jouw gebruik kun je er desgewenst voor kiezen om over te stappen. Vaak word dit ook nog eens beloond met een leuk cadeau of een cashback actie.

Energieleveranciers geven een cadeau bij overstappen

Veel energieleveranciers bieden hun nieuwe klanten een leuk cadeau wanneer zij er voor kiezen om over te stappen naar deze maatschappij. Een cadeaubon van Bol.com of een ander geschenk kan de keuze hierdoor wel makkelijker maken. Maar het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven door over te stappen is natuurlijk het voordeel dat je krijgt. Overstappen naar een goedkopere energie maatschappij kan je per jaar soms wel €300,= schelen. Als dat geen mooi cadeau is?

Energieleveranciers bieden Cashback acties, wat is dat?

Een andere actie die veel energieleveranciers hanteren is de cashback actie. Een cashback actie is eigenlijk, het woord zegt het al, dat je geld terug krijgt. Wanneer je overstapt naar een andere leverancier met een cashback actie geeft je, na een van te voren afgesproken termijn, geld terug over jouw premies. Je hoeft heir verder niets voor te doen, dit word automatisch op je rekening gestort. Natuurlijk heel erg leuk, want hierdoor kun je zelf bepalen voor welk cadeau je kiest. Ga er lekker mee uit eten of een weekendje weg, alles kan, want de cashback kan oplopen tot enkele honderden euro’s!

Energieleveranciers en Overstapaanbiedingen vergelijken

Om overstapaanbiedingen van energieleveranciers te vergelijken hoef je geen deskundige te zijn. Er zijn tal van websites die je hier bij kunnen helpen, net als wij! Houd je jaarafrekening bij de hand als je gaat vergelijken. Hierop staan je oude tarieven en je verbruik. Zo kun je honderden euro’s per jaar besparen als je alle aanbiedingen naast elkaar legt. Vergelijken is geen rotklusje, door gebruik te maken van een site die jou als consument hier in bij wel staan, zoals deze site, word energietarieven vergelijken een fluitje van een cent. Je hoeft niet speciaal te wachten tot het eind van het jaar om dit te doen, overstappen kan het hele jaar door. Zoek dus een moment dat het voor jou rustig is, of doe dit aan het eind van je contract. Overstappen kun je wel het beste doen 6 tot 8 weken voor je oude contract verloopt, alles gaat dan naadloos in elkaar over.

Energieleveranciers : variabele of vaste tarieven

Wanneer je wilt overstappen zijn er verschillende punten waar je even op moet letten. Zo is natuurlijk het tarief belangrijk, zal je ook zeker kijken naar het cadeau wat ze je bieden, maar ook of je kiest voor variabele of vaste prijzen is belangrijk. Bij variabele prijzen variëren de prijzen en kunnen deze twee keer per jaar door de leverancier worden aangepast. Bij vaste prijzen weet je vanaf het begin tot het eind wat je tarief is en hoeveel voordeel het je oplevert.

Overstappen: Kies het leukste cadeau

Wanneer je uiteindelijk weet wat je wilt en naar welke energie maatschappij je wilt overstappen, dan is het tijd voor een cadeautje. Er zijn energieleveranciers die diverse acties naast elkaar laten lopen. Bekijk dus eerst rustig de mogelijkheden voor je overstapt en kies gewoon voor het leukste cadeautje. Of kies voor een leuke cashback actie zodat je zelf jouw cadeau kunt kiezen, bovenop het voordelige tarief waar je het komende jaar van kunt genieten.