Overstapaanbiedingen

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

Als u zonnepanelen gaat kopen dan is dit een investering in duurzame stroom. De meeste zonnepanelen kosten inclusief omvormer en installatie al snel een paar duizend euro. Dit is echter geheel afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft. Zonnepanelen aanschaffen vraagt dus om een eenmalige investering. Afhankelijk van het type paneel en het aantal moet u van zo’n € 5000 uitgaan, waarbij u de 21% btw kunt terugvragen. De prijs die u betaalt voor zonnepanelen en de installatie hiervan, is de afgelopen 10 jaar wel met zo’n 50% afgenomen.

Wat is jaar vermogensgarantie?

De jaar vermogensgarantie is een garantie die standaard op zonnepanelen zit. Het vermogen van zonnepanelen gaat met de jaren namelijk geleidelijk achteruit. Vaak wordt er gesproken over een garantie op 80% van het vermogen na zo’n 20 of 25 jaar gebruik. Echter is dit verschillend per aanbieder.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wat de beste zonnepanelen zijn is voor iedereen verschillend. Per situatie zijn er namelijk verschillende factoren die meewegen om een zonnepaneel tot de beste te benoemen. Hier moet u bij het kopen van zonnepanelen goed op letten. Is voor u prijs een belangrijk aspect en wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk panelen aanschaffen? Dan staan de beste zonnepanelen gelijk aan de goedkoopste. Of gaat u liever voor het hoogst mogelijke rendement? Kies dan voor het meest efficiënte zonnepaneel. Gaat u een zonnepaneel kopen? Vergelijk dan de verschillende soorten zonnepanelen en vind de beste zonnepanelen voor uw persoonlijke situatie.

Tip: De ruimte op uw dak is natuurlijk beperkt, zorg er daarom voor dat de zonnepanelen voldoende vermogen leveren om te voorzien in uw jaarlijks stroomverbruik. Neem niet meer panelen dan nodig is voor uw jaarverbruik.

Hoeveel zonnepanelen moet ik aanschaffen?

De kosten en opbrengst van zonnepanelen zijn afhankelijk van het aantal panelen dat u op uw dak legt. Hoeveel zonnepanelen zijn verstandig? Dit kunt u bepalen aan de hand van uw budget, hoeveel panelen er op uw dak passen of de hoeveelheid stroom die u wilt opwekken. Wilt u bijvoorbeeld voorzien in uw volledige energieverbruik? Dan kunt u op uw energierekening zien hoeveel kWh u in een jaar verbruikt. Dit verbruik moeten de zonnepanelen dan opleveren. Ook kunt u kijken naar het energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Let wel, kijk alleen naar de hoeveelheid stroom (kWh) dat wordt verbruikt.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Is uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Dat is afhankelijk van het type dak op uw woning. Voor een goede prestatie van de zonnepanelen is de ligging van het dak en de dak richting belangrijk. Daarnaast is de beschikbare ruimte van belang. Voor het plaatsen van een systeem waarbij tussen de 8 en 16 panelen geplaatst worden, heeft u 15 tot 30 m2 aan ruimte op het dak nodig. Daarnaast behalen zonnepanelen het meeste rendement op een dak dat gericht is op het zuiden. Daken op het oosten en westen geven goed resultaat, maar noordelijke daken krijgen vaak te weinig zon.

Subsidie zonnepanelen en btw-teruggave

Zonnepanelen aanschaffen? Dan biedt de overheid een financiële regelingen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Zo geeft de Belastingdienst de btw van 21 procent op de aankoop en installatie van zonnepanelen terug.

Financiering Van Zonnepanelen

Financiering van zonnepanelen is een uitstekende optie voor mensen die willen investeren in schone energie, maar niet de financiële middelen hebben om eerst het systeem te kopen. Er zijn veel verschillende financieringsopties beschikbaar, waaronder leningen, hypotheken en subsidies. Daarnaast bieden veel bedrijven ook geavanceerde betalingsplannen aan die overzichtelijk en voordelig kunnen worden afgesloten. Met de juiste financiering kan iedere particuliere of professionele belegger voordelig kiezen voor duurzame energieoplossingen zoals zonnepanelen.