Aanvullende zorgverzekering

Vergelijk alle aanvullende  zorgverzekeringen en bespaar 

Besparen op je aanvullende en basis zorgverzekeringkosten? Op overstapaanbiedingen.nl kun je op van voorkeuren alle aanvullende zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen. Zoek je naar goedkope aanvullende zorgverzekering? Wij vergelijken 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen en tonen de beste prijzen. Hoe zinvol is het om aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten?

Is een aanvullende verzekering op een basisverzekering nuttig?

Hoe vaak maak je gebruik van zorg die niet of nauwelijks vanuit de basisverzekering vergoed wordt? Is het dan verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de tandarts of fysiotherapeut. Bekijk en bedenk van tevoren wel of de vergoedingen opwegen tegen de extra premie die je betaalt voor een aanvullende zorgverzekering. Soms betaal je namelijk meer zorgpremie dan je uiteindelijk vergoedt krijgt. Een voorbeeld: Je gaat twee keer per jaar voor controle naar de tandarts. Als je niets hebt, betaal je hiervoor ongeveer € 25,- per bezoek. Een aanvullende tandartsverzekering kost al gauw € 10 per maand. Dit is per jaar € 120,-. Wat is dan verstandiger om te doen?

Hoe kan ik een aanvullende zorgverzekering opzeggen

Ieder jaar kun je vanaf half november overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een reden hiervoor kan zijn: als je een andere aanvullende verzekering wilt. Stap je voor 31 december over? Dan wordt je oude aanvullende verzekering (samen met je basisverzekering) automatisch opgezegd door je verzekeraar. Wil je langer bedenktijd? Dan kun je voor 31 december zelf de verzekering opzeggen. Je hebt dan tot 1 februari om een nieuwe verzekering vinden en af te sluiten.

Soorten aanvullende zorgverzekering

De tandartsverzekering

Er wordt door veel mensen gekozen voor een aanvullende zorgverzekering voor de tandarts. Voor volwassenen wordt namelijk uit de basis zorgverzekering maar bitter weinig vergoed. Alleen als je ernstige stoornissen of afwijkingen hebt. Of als je een lichamelijke- of geestelijke aandoening hebt, kun je tandartskosten vergoed krijgen vanuit de basis zorgverzekering. Dit bepaalt de zorgverzekeraar. Verwacht je hoge kosten bij de tandarts die je zelf niet kunt betalen? Dan is een aanvullende verzekering zeker verstandig.

Fysiotherapie

De basis zorgverzekering vergoedt fysiotherapie alleen als je een chronische aandoening hebt. Deze aandoening moet dan voorkomen op de lijst Borst. Is dat bij jou niet het geval, maar wil je wel naar de fysiotherapeut? Dan moet je de kosten zelf betalen. Gelukkig kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten.

Brillen en lenzen

Brillen en lenzen zijn helaas niet goedkoop. Een aanvullende zorgverzekering lijkt dan ook een goed idee. Maar helaas is dit een aanvullende zorgverzekering waarvoor je vaak meer premie betaalt, dan je vergoedt krijgt. Bedenk goed of het betalen van een extra premie de moeite waard is.

Zwangerschap en geboorte

Je bent in verwachting. Jullie verwachten je een kindje? Houd dan alvast rekening met de zwangerschap bij het kiezen van een zorgverzekering. De basis zorgverzekering vergoedt veel kosten rondom zwangerschap en geboorte. Echter wil je in het ziekenhuis bevallen zonder medische noodzaak? Dan betaal je dit helaas zelf. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt deze kosten.

Dit delen: