Overstapaanbiedingen

Aanvullende zorgverzekering

Vergelijk alle aanvullende  zorgverzekeringen en bespaar 

Overstapaanbiedingen.nl biedt een aanvullende zorgverzekering met een uitgebreid pakket aan gezondheidsdiensten zoals fysiotherapie, mondzorg, brillen en lenzen en veel meer. Daarnaast krijgt u ook korting op medicijnen en diverse kosten die worden gedekt door de verzekering onder bepaalde voorwaarden. Bovendien heeft u de mogelijkheid om verschillende opties toe te voegen of te verwijderen afhankelijk van wat u best past. Door bij Overstapaanbiedingen.nl te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering, kunt u er zeker van zijn dat uw gezondheidskosten goed zullen worden gedekt tegen de best mogelijke voorwaarden en tarieven. Besparen op je aanvullende en basis zorgverzekeringkosten? Op overstapaanbiedingen.nl kun je op van voorkeuren alle aanvullende zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen. Zoek je naar goedkope aanvullende zorgverzekering? Wij vergelijken 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen en tonen de beste prijzen. Hoe zinvol is het om aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten?

Is een aanvullende zorgverzekering op een basisverzekering nuttig?

Hoe vaak maak je gebruik van zorg die niet of nauwelijks vanuit de basisverzekering vergoed wordt? Is het dan verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de tandarts of fysiotherapeut. Bekijk en bedenk van tevoren wel of de vergoedingen opwegen tegen de extra premie die je betaalt voor een aanvullende zorgverzekering. Soms betaal je namelijk meer zorgpremie dan je uiteindelijk vergoedt krijgt. Een voorbeeld: Je gaat twee keer per jaar voor controle naar de tandarts. Als je niets hebt, betaal je hiervoor ongeveer € 25,- per bezoek. Een aanvullende tandartsverzekering kost al gauw € 10 per maand. Dit is per jaar € 120,-. Wat is dan verstandiger om te doen?

Hoe kan ik een aanvullende zorgverzekering opzeggen

Ieder jaar kun je vanaf half november overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een reden hiervoor kan zijn: als je een andere aanvullende zorgverzekering wilt. Stap je voor 31 december over? Dan wordt je oude aanvullende zorgverzekering (samen met je basisverzekering) automatisch opgezegd door je verzekeraar. Wil je langer bedenktijd? Dan kun je voor 31 december zelf de zorgverzekering opzeggen. Je hebt dan tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering vinden en af te sluiten.

Soorten aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering: Tandarts

Er wordt door veel mensen gekozen voor een aanvullende zorgverzekering voor de tandarts. Voor volwassenen wordt namelijk uit de basis zorgverzekering maar bitter weinig vergoed. Alleen als je ernstige stoornissen of afwijkingen hebt. Of als je een lichamelijke- of geestelijke aandoening hebt, kun je tandartskosten vergoed krijgen vanuit de basis zorgverzekering. Dit bepaalt de zorgverzekeraar. Verwacht je hoge kosten bij de tandarts die je zelf niet kunt betalen? Dan is een aanvullende zorgverzekering zeker verstandig.

Aanvullede zorgverzekering: Fysiotherapie

De basis zorgverzekering vergoedt fysiotherapie alleen als je een chronische aandoening hebt. Deze aandoening moet dan voorkomen op de lijst Borst. Is dat bij jou niet het geval, maar wil je wel naar de fysiotherapeut? Dan moet je de kosten zelf betalen. Gelukkig kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten.

Aanvullende zorgverzekering: Brillen en lenzen

Brillen en lenzen zijn helaas niet goedkoop. Een aanvullende zorgverzekering voor brillen en lenzen lijkt dan ook een goed idee. Maar helaas is dit een aanvullende zorgverzekering waarvoor je vaak meer premie betaalt, dan je vergoedt krijgt. Bedenk goed of het betalen van een extra premie de moeite waard is.

Aanvullende zorgverzekering: Zwangerschap en geboorte

Je bent in verwachting. Jullie verwachten je een kindje? Houd dan alvast rekening met de zwangerschap bij het kiezen van een zorgverzekering. De basis zorgverzekering vergoedt veel kosten rondom zwangerschap en geboorte. Echter wil je in het ziekenhuis bevallen zonder medische noodzaak? Dan betaal je dit helaas zelf. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt deze kosten.