Basis zorgverzekering vergelijken

Vergelijk alle zorgverzekeringen en bespaar.

Besparen op je zorgkosten en zorgverzekering? Op overstapaanbiedingen.nl kun je op basis van je voorkeuren alle zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen. Zoek je naar goedkope basisverzekering? Wij vergelijken 100% onafhankelijk alle verzekeringen en tonen de beste prijzen. Vanuit de basis zorgverzekering wordt de belangrijkste zorg vergoed.

Wat vergoedt de basisverzekering?

De basis zorgverzekering vergoedt de belangrijkste zorg. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, ambulancevervoer, ziekenhuiszorg en medicijnen. Maar daarnaast ook nog:

  • Tandartskosten t/m 18 jaar
  • Kraamzorg en verloskundige hulp
  • Fysiotherapie: tot 18 jaar en voor chronische aandoeningen
  • Geneesmiddelen
  • Psychologische hulp
  • Wijkverpleging
  • Kosten voor de apotheek

Vanuit de basis zorgverzekering wordt de belangrijkste zorg vergoed. Wil je uitgebreider verzekerd zijn dan voor alleen de zorg uit de basisverzekering? Bijvoorbeeld voor de fysiotherapeut of de tandarts? Dan kun je bij je zorgverzekering kiezen voor een aanvullende verzekering afsluiten.

Welke verschillende basis zorgverzekeringen zijn er?

Iedere basis zorgverzekering vergoedt dezelfde zorg, maar er kan wel een verschil zitten in het aantal aangesloten zorgverleners. Je kunt kiezen uit een restitutiepoliscombinatiepolisnaturapolis of een naturaverzekering budget.

Wat kost een basisverzekering?

Ondanks dat iedere basisverzekering dezelfde vergoedingen biedt, verschillen de premies tot wel een paar honderd euro per jaar. Dit komt doordat iedere verzekeraar zelf de hoogte van de premie bepaalt. Maar ook doordat er verschillende soorten basisverzekeringen zijn. Een restitutieverzekering is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een naturaverzekering. Goed vergelijken loont dus. Bekijk de premies van alle zorgverzekeraars in ons premieoverzicht.

Wat is de goedkoopste basisverzekering in 2022?

De premies van basisverzekeringen lopen erg uiteen. De goedkoopste basisverzekering die je bij overstapaanbiedingen.nl kunt afsluiten, is ZieZo Selectief van Zilveren Kruis. Die kost € 109,25 per maand in 2021. Let op: dit gaat wel om een naturaverzekering budget, waarmee je maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen alle zorgkosten vergoed krijgt. Een andere goedkope basisverzekering is Ditzo Goede Keuze. Voor deze naturapolis betaal je € 109,85 per maand. Een volledig overzicht van de goedkoopste basisverzekeringen vind je in ons zorgpremieoverzicht.

Dit delen: