Overstapaanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken

In de maanden november en december is de markt open voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. De zorgverzekeringen voor 2022 staan online met de bijbehorende zorgpremie. Het kijken en vergelijken kan beginnen. Sinds 12 november hebben de zorgverzekeraars de prijzen bekend gemaakt. Wij weten nu van iedere verzekeraar wat het basispakket en de aanvullende verzekeringen kosten. In dit artikel kijken we naar de basisverzekering. 

Wat is de goedkoopste en duurste zorgverzekering in 2022?

Verreweg het grootste deel van de zorgverzekeraars verhoogt de premie voor 2022. Er worden 6 verzekeringen in 2022 iets goedkoper dan in 2021. Alle overige verzekeringen pakken in 2022 wat duurder uit dan in het voorgaande jaar. Voor het grootste deel zijn de stijgende zorgkosten hier de oorzaak van.

Daarnaast is het interessant om naar de prijsverschillen te kijken van alle polissen die op dit moment bekend zijn met het minimale eigen risico: 

  • De goedkoopste premie in 2022 is ZieZo Selectief met €108,25. 
  • De duurste zorgpremie in 2022 is a.s.r. Eigen Keuze met €152,90.

Iedere zorgverzekering is anders. Wij maken daarom het liefst onderscheid tussen beperkte zorgkeuze, ruime zorgkeuze en vrije zorgkeuze. Dit levert een eerlijke vergelijking op.

Goedkoopste zorgpremie 2022 met beperkte zorgkeuze

Met een naturapolis vergoedt de zorgverzekeraar zorg uit het basispakket als de behandelaar en zorgverzekeraar een contract met elkaar hebben. Bij budgetpolissen gaat dit om een beperkt aanbod.

Goedkoopste zorgpremie 2022 beperkte zorgkeuzeSoortEigen risico €385
ZieZo SelectiefNatura (budget)€108,25
ZEKURNatura (budget)€110,40
FBTONatura (budget)€110,95

Bij een hoger eigen risico toont zich een iets ander beeld. In dat geval zijn het ZieZo en Anderzorg die de goedkoopste zijn.

Goedkoopste zorgpremie 2022 beperkte zorgkeuzeSoortEigen risico €885
ZieZo SelectiefNatura (budget)€86,25
FBTONatura (budget)€88,95
Anderzorg CompactNatura (budget)€90,00

Goedkoopste zorgpremie 2022 met ruime zorgkeuze

Met een naturapolis vergoedt de zorgverzekeraar de zorg uit het basispakket als de behandelaar en zorgverzekeraar een contract met elkaar hebben. Dit gaat om een relatief ruim aanbod.

Goedkoopste zorgpremie 2022 ruime zorgkeuzeSoortEigen risico €385
ZieZo BasisNatura€112,25
De FrieslandNatura€113,25
InterpolisNatura€113,50

Goedkoopste zorgpremie 2022 met vrije zorgkeuze

Met een restitutiepolis betaalt de zorgverzekeraar de kosten vanuit de basisverzekering bij alle behandelaars. Je kunt met een restitutiepolis zelf kiezen naar welke dokter, behandelaar of ziekenhuis je gaat, zonder bij te hoeven betalen. Dit noem je vrije zorgkeuze.

Goedkoopste zorgpremie 2022 vrije zorgkeuzeSoortEigen risico €385
FBTO Basis VrijRestitutie€132,95
PMARestitutie€136,56
ZEKURRestitutie€136,70

Overstapaanbiedingen biedt een duidelijk overzicht van alle polissen die op dit moment bekend zijn. Ga je voor een combinatiepolis? Als je kiest voor een combinatiepolis betekent dit dat je een combinatie hebt tussen een restitutie- en naturapolis. Je hebt namelijk voor de meeste zorgverleners een vrije zorgkeuze.

Wat is voor jou de beste zorgverzekering?

In Nederland zijn er verschillende concerns. Ieder van hen hebben diverse merken of labels onder zich hangen. Achmea, CZ, Menzis en VGZ zijn de 4 grootste: samen hebben zij zo’n 90% van de markt in handen. Daarnaast zijn er nog meer partijen om uit te kiezen.

Dit maakt kiezen er niet eenvoudiger op! Iets waar wij jou graag bij helpen. Bekijk hier de zorgpremies van 2022 om alles in één overzicht te zien en vergelijk de zorgpremies van verzekeraars om tot de beste prijs-kwaliteitverhouding te komen.

Zorgverzekeringen vergelijk je op prijs, jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. Overstapaanbiedingen helpt je hier graag bij. Kom tot de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze vergelijkwijzer.

Vergelijk direct alle zorgverzekeringen van 2022 in onze vergelijker.