Overstapaanbiedingen

Energiekosten besparen

Energiekosten besparen

In onze moderne maatschappij neemt de energie die we gebruiken snel toe. Om de energiefactuur te verlagen, heeft de overheid een campagne gestart met als motto: ‘Zet ook de knop om’. Doe jij mee? Denk niet alleen aan je portemonnee maar ook aan ons milieu en bespaar mee! In dit blog zullen wij bespreken hoe je op eenvoudige manieren energie kunt besparen. Energiekosten besparen is niet moeilijk. Zet ook de knop om. Daarmee bedoelen we dat je de thermostaat rustig een graad lager kunt zetten. Je went snel genoeg aan een lagere temperatuur. Je bespaart daarmee gas en dus geld. Niemand heeft de wens om teveel betalen voor energie oftewel stroom. Gebruik maken van een overstapaanbieding is een goede manier om je energierekening omlaag te brengen. Hoe dit werkt in de praktijk? Neem je laatste energierekening of jaarnota erbij. Vul je gegevens, voorkeuren en energie verbruik in onze energie leverancier vergelijker in. Je krijgt nu een overzicht van onze beste deals met de meest voordelige energie. Overstappen is daarna in een fluitje van een cent en zo geregeld.

Wat is mijn energieverbruik?

Eenmaal per jaar ontvang je de jaarafrekening van jouw energiemaatschappij. Je krijgt een overzicht van:

  • Het energieverbruik
  • De netwerkkosten
  • Transportkosten energie naar de woning
  • Huur van de elektriciteitsmeter en gasmeter
  • Heffingen en belastingen

Kun je bezuinigen op de leveringskosten?

Een opgebouwde energierekening bestaat voor 43% uit leveringskosten van energie (de zogenaamde verbruikskosten), daarnaast rekent men 20% netwerkkosten en de overige 37% uit belasting op energie (de zogenaamde energieheffing). Gebruik maken van een overstapaanbieding is dé manier om je leveringskosten te verlagen. Op de netwerkkosten kun je helaas geen invloed uitoefenen, maar op de energiebelasting kun je besparen door zuiniger om te gaan met energie. De Nederlandse regering heeft een grote campagne gelanceerd onder het motto ‘Zet ook de knop om’. Deze campagne is gericht op energiebesparing en verspreidt de boodschap dat je met simpele aanpassingen in je dagelijks leven heel wat euro’s kunt uitsparen. In dit blogpost lees je meer over hoe jij mee kan doen met deze campagne en hoe je gemakkelijk energiekosten kunt besparen. Doe jij mee? Denk aan je portemonee én aan het milieu en bespaar mee!

Bezuinigen op je energierekening

Elk jaar de cijfers m.b.t. het energieverbruik vergelijken en overstappen van energieleverancier kan je veel geld besparen. Energieleveranciers wijzigen hun variabele tarieven meestal twee keer per jaar: in januari en juli. Ongeacht het instapmoment heeft bijna iedere leverancier een aantrekkelijke welkomstpremie of speciale actietarieven voor energie. Overstappen kan dus altijd. Dit is uiteindelijk voordeliger dan jaren bij je huidige leverancier blijven. Wacht dus niet te lang met het aanvragen van een overstapaanbieding.

Welkomstkorting voor nieuwe klanten

Wil je gebruik maken van een welkomstkorting voor nieuwe klanten? Overstappen van energieleverancier kan lonen. Veel energieleveranciers bieden een aantrekkelijke welkomstkorting aan nieuwe klanten. Je krijgt de meeste korting als je een contract voor bepaalde tijd (bijv. 1-3 jaar) kiest. Speciale actietarieven in een energiedeal zie je meteen terug in je maandelijkse lasten. Een welkomstpremie krijg je uitgekeerd als je het contract helemaal voldoet, dus niet als je tussentijds opzegt. Ben je ervan overtuigd geraakt dat ook jij kunt besparen op energie kosten?

Zet ook de knop om

De overheid is een campagne gestart onder het motto ‘zet ook de knop om’. Onze energierekening stijgt, we moeten nu minder afhankelijk worden van gas uit Rusland en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom gaan we nú meer en sneller energie besparen. Kijk wat jij thuis kunt doen. Nu meteen en om je voor te bereiden op de komende winter met goede isolatie. Zet ook de knop om. Zo gebruiken we in een handomdraai veel minder energie. Van het gas dat een huishouden verbruikt, gaat ongeveer driekwart naar het verwarmen van het huis en iets meer dan 20 procent naar warm water voor douche en keuken. Met het veranderen van gedrag is veel winst te behalen. Een huishouden dat in een rijtjeshuis woont en nog nergens op let, kan gemiddeld 1340 euro besparen. De meeste huishoudens passen wel enkele tips toe, maar niet allemaal en niet altijd. Per tip is de besparing en uitleg gegeven. Huishoudens krijgen zo een indruk van wat ze nog kunnen besparen. Van oktober tot mei is anders omgaan met de verwarming belangrijk. Besparen op warm water door korter te douchen, helpt het hele jaar door.