Overstapaanbiedingen

iPhone VPN

iPhone VPN

De beste iPhone VPN 

Eigenlijk is er niet één beste iPhone VPN provider. De vraag naar goede iPhone VPN-providers groeit en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen ontdekken dat een VPN verbinding zorgt voor extra privacy, veiligheid en dat je er ook nog mooie series en films van streaming diensten uit het buitenland door kunt bekijken. Alle aanbieders hebben zo hun sterke en zwakke punten. Bovendien bieden sommige iPhone VPN’s een extra dienst aan, zoals een ingebouwde adblocker. Hierdoor worden ook de reclames binnen apps verwijderd. Een goede VPN vinden is daarom vooral een kwestie van smaak en budget. Als Apple-gebruiker heb je waarschijnlijk niet alleen een iPhone, maar misschien ook wel een Mac of iPad. Je kunt bij de meeste VPN-providers met meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn via hetzelfde abonnement. Zo houd je dus je iPhone, MacBook en iPad beveiligd. Bekijk de aanbieders in dit overzicht met iPhone VPN. Deze zijn ook allemaal geschikt voor MacBook en iPad. Ze bieden allemaal veiligheid en privacy op iPhone, iPad en Mac

Surfshark: hoge kwaliteit voor de goedkoopste prijs

Surfshark is een iPhone VPN die wij van harte aanbevelen, onder andere vanwege de uitzonderlijk lage prijs. Ook zijn de snelheden dik in orde en is de iOS-app zeer overzichtelijk. De veiligheid van Surfshark is eveneens goed geregeld. Met deze VPN kun je anoniem surfen op je iPhone of iPad. Surfshark biedt daarnaast een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen. Sufshark is wat ons betreft een van de beste opties voor iPhone. Je kunt de dienst 30 dagen uitproberen met hun niet-goed-geld-terug-garantie. Zo zit je niet gelijk vast aan een jaarabonnement.

Wat zijn de voordelen van de iPhone VPN?

Veel mensen zullen je vertellen dat een VPN-verbinding alleen nuttig is als je met je iPhone, iPad of Mac via een openbaar Wi-Fi-netwerk online gaat. Niets is echter minder waar. Ook thuis of onderweg op 5G is een VPN nuttig, want je identiteit wordt verborgen. Door een VPN te gebruiken ben je onderdeel van een groot netwerk van mensen achter hetzelfde IP-adres dat veel minder makkelijk te tracken is. Zo verhoog je de privacy op je iPhone, iPad of Mac doorlopend. Geen overbodige luxe op het moderne internet vol trackers en data verzameling. Een ander voordeel is de versleuteling van dataverkeer. Hoewel de meeste websites tegenwoordig https gebruiken, is het nog steeds mogelijk om gegevens te onderscheppen. Bijvoorbeeld welke websites je het vaakst bezoekt of via welke apps je chat. De VPN-software versleutelt al je dataverkeer, zodat niemand jouw gegevens nog zomaar kan onderscheppen. Deze combinatie van versleuteling en een verborgen IP-adres zorgen ervoor dat overheden, hackers, je internetprovider en je netwerkbeheerder (bijvoorbeeld je baas) niet langer kunnen zien wat jij op internet doet. Ze zien alleen dat je verbinding met een VPN hebt, verder niets.

NordVPN: stabiele snelheden en goede veiligheid

De veiligheid, snelheid en het gebruiksgemak van NordVPN zijn allemaal uitstekend. Deze premium VPN is een goede keuze voor iOS, omdat het eigenlijk weinig nadelen of zwakke punten heeft. NordVPN houdt je data veilig en biedt de keuze uit meer dan 5.000 servers in 60 landen. Bovendien heeft het een simpele, duidelijke app die gemakkelijk werkt op iPhone en iPad. NordVPN biedt daarnaast tot zes gelijktijdige verbindingen. Het zal je niet verbazen dat wij NordVPN op dit moment de beste VPN op de markt vinden. Dit geldt niet alleen voor iOS, maar ook voor andere apparaten. NordVPN heeft bovendien een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Mocht je dus toch niet tevreden zijn met de VPN-dienst, dan krijg je je geld gewoon weer terug.

Hoe werkt de iPhone VPN? Hoe kun je Open VPN-protocollen instellen op je iPhone?

Het instellen van iPhone VPN werkt net even anders dan bij een Andriod telefoon. Aangezien OpenVPN niet is geconfigureerd voor iOS, heb  je VPN-clientsoftware nodig. OpenVPN Connect voor iOS is de enige client die beschikbaar is voor de configuratie van OpenVPN. Deze kan rechtstreeks uit de Apple App Store worden gedownload en geïnstalleerd. iPhone VPN is redelijk eenvoudig te installeren. Zodra u de app hebt gedownload, gaat u naar de website van uw VPN-provider om de OpenVPN-configuratiebestanden te downloaden.

Veel VPN-providers plaatsen op hun site ook handige instructievideo’s. Je kunt deze ter referentie gebruiken. Sommige bieden helaas alleen de benodigde bestanden aan. Kijk in dat geval of er op de ondersteuningspagina’s wordt verwezen naar OpenVPN- of OVPN-bestanden. Open alle bestanden in uw OpenVPN-app en tik op de groene plusknop ( + ) om de server toe te voegen. Herhaal deze stappen totdat u alle gewenste servers hebt toegevoegd. Hoewel de app meerdere verschillende servers kan onthouden, kunt u maar met één server tegelijk verbinding maken. Daarna hoeft u alleen maar uw VPN-aanmeldingsgegevens in te voeren en verbinding te maken. 

Ons advies: neem één VPN voor al je apparaten en check of deze zowel op iOS als macOS werkt. NordVPN is bijvoorbeeld een zeer robuuste VPN, met fijne applicaties voor iOS en MacOS. Wil je niet teveel betalen. Dan is de goedkoopste iPhone VPN Surfshark misschien iets voor jou. Welke je ook kiest ze bieden allebei een VPN die je bovendien 30 dagen kan uitproberen zonder risico, vanwege de uitgebreide geld-terug-garantie.

Wat is een iPhone VPN aanbieder?

Nou een iPhone VPN is ideaal voor het omzeilen van geografische blokkades kan handig zijn wanneer je op vakantie of woonachtig bent in het buitenland en je Nederlandse tv wil blijven volgen. Online-tv kijken met de gratis streaming service van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) maar ook met betaalde tv-providers zoals Ziggo GO, Videoland en RTLxl ect. Voorheen was het niet mogelijk vanuit het buitenland de stream te openen. Nu met behulp van een iPhone VPN-aanbieder met  Nederlandse servers is het een koud kunstje om de website waarin je op inlogt te doen geloven dat je fysiek in Nederland bent. Dezelfde methode werkt ook wanneer je zou willen inloggen in bijvoorbeeld Netflix Amerika. Vroeger was dit niet mogelijk, maar met een goedkope iPhone VPN-aanbieder laat je de Amerikaanse Netflix website geloven dat je fysiek in Amerika bent. Ook de goedkoopste iPhone VPN service. Het voordeel is dat Netflix Amerika een veel grotere film en documentaire database heeft dan de Nederlandse Netflix.

Wat kan een iPhone VPN allemaal?

We willen allemaal de goedkoopste iPhone VPN service, of in ieder geval iPhone VPN goedkoop kunnen gebruiken. Maar we moeten niet de essentie van ook een goedkope VPN vergeten en dat het verbergen van het IP-adres en de locatie. Hierdoor zal het mogelijk worden geografische blokkades te ontwijken en je zult in staat zijn alle mogelijk websites te openen. Een must is bijna wel dat je dan een aanbieder kiest met vele landen en servers. Wanneer er dan eens een technisch probleem is met een server kan je gewoon overschakelen naar een andere server in dat land.

Wil je meer lezen over VPN? Bekijk dan ook onze vpn reviews over andere VPN providers zoals VPN Nederland en TorGuard bijvoorbeeld. Klik op de tekstlink hieronder.