Overstapaanbiedingen

Vind een voordelige energieleverancier

Welke energieleverancier is het voordeligst?

Welke energieleverancier is het voordeligste? De meest voordelige energieleverancier hangt af van je wensen en voorkeuren, maar er is bijna altijd wel een goede aanbieding te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een vast tarief of een variabel tarief nemen, of kiezen voor groene stroom in plaats van grijze stroom. Ook maakt het uit of je een aanbieder voor stroom en gas zoekt, of alleen voor stroom (als je stadsverwarming hebt).

Voordeligste energieleverancier gas & stroom

Welke energieleverancier het voordeligst is ligt aan je energieverbruik. Bij energieleveranciers waarbij de gasprijs hoger ligt en de elektriciteitsprijs lager dan bij andere leveranciers, kan bij een hoog elektriciteitsverbruik voordeliger zijn. Aan de andere kant is het zo dat andere energieleveranciers bij een hoger gasverbruik voor jou het voordeligst zijn. Je kunt hieronder je energie verbruik invullen en je postcode doorgeven. De postcode is nodig voor het berekenen van de gasprijs. Deze is namelijk per regio verschillend, in Groningen (gasregio 4) is de gasprijs het laagst.

Voordeligste energieleverancier alleen stroom / elektriciteit

Maak je gebruik van stadsverwarming of zitten de stookkosten bij je woning inbegrepen, dan kan je bij je gasverbruik ‘0’ invullen. Op deze manier krijg je alleen de stroom contracten te zien.

  • Vast tarief
  • Variabel tarief

Welke energieleverancier het goedkoopst is bij 1 jaar vast, stroom & gas

Welke energieleverancier het goedkoopst is ligt aan een aantal factoren. Zo speelt de prijs per kWh en de prijs per m3 gas een grote rol. Daarnaast betaalt men vaste leveringskosten per product, vroeger werd dit ook wel het vastrecht genoemd.

Sommige energieleveranciers hebben lagere vaste leveringskosten met hogere tarieven en andersom. Het kan dus van je verbruik afhangen wie de goedkoopste energieleverancier is.