Overstapaanbiedingen

e-boekhouden review

e-boekhouden

e-boekhouden review

In deze e-boekhouden review bekijken we in hoeverre het boekhoudpakket geschikt is voor jouw bedrijf. e-boekhouden heeft een aantrekkelijke aanbieding voor starters. Daarnaast is het goed om te weten of het boekhoudpakket over vijf tot tien jaar ook nog aan jouw bedrijfswensen kan voldoen.

E-Boekhouden software

Het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl is administratiesoftware voor o.a. boekhouding, facturering,voorraadbeheer en webshop koppelingen. Gebouwd door en voor ondernemers, zodat ondernemers sneller en makkelijker kunnen werken, niet harder. Op deze manier kunnen ze zich beter concentreren en focussen op hun taken en talent, zoals het verhogen van de omzet. Het online boekhoudprogramma biedt u alle tools die u nodig heeft voor uw administratie en facturatie. Met deze boekhoudsoftware is gemaakt om het boekhouden eenvoudig te maken voor ondernemers.

Online e-boekhouden

Aangezien e-boekhouden werkt in de Cloud, is het niet mogelijk om offline te werken. Met andere woorden, voor het doen van de boekhouding heb je internet nodig. Op zijn beurt kent dit online in de Cloud boekhouden zowel voordelen als nadelen.

In eerste instantie zullen de tegenstanders van online boekhouden zeggen dat het minder veilig is. Alhoewel het deels waar is, dat kwaadwillende minder makkelijk bij bestanden kunnen op een pc die niet verbonden staat met het internet is dit vaak een utopie. Vrijwel elke pc is verbonden met wifi waardoor deze ook risico lopen op virussen en dergelijke. Mede hierdoor staat je boekhouding op een online programma in de Cloud wellicht nog veiliger dan op een offline pc. Zodoende maken online programma’s zoals E-boekhouden dagelijks back-ups. Bovendien zorgt E-boekhouden voor een veilige server zodat jij deze kosten niet hoeft te maken.

GRATIS video cursus e-boekhouden review

Voor dat je start willen we in deze e-boekhouden review aandacht geven aan het volgen van online trainingen.  Wat ga je leren tijdens de GRATIS cursus e-boekhouden?

 • We vertellen je waar je factuur aan moet voldoen en je gaat zelf je eigen facturen versturen. Ook ga je inkoop-bonnetjes leren inboeken met je online boekhoudprogramma.
 • Je gaat samen met ons je boekhouding inrichten in het online boekhoud programma e-Boekhouden.nl. We vertellen je welke instellingen je kunt maken om goed van start te gaan.
 • Je boekhouding automatiseren en daardoor makkelijker en sneller maken. Je leert hoe je koppelingen kunt maken met je boekhouding. 
 • Je gaat leren hoe je in 5 simpele stappen je boekjaar afsluit en je nieuwe boekjaar weer begint. We vertellen je waar je allemaal op moet letten.
 • Natuurlijk ga je ook leren hoe je ervoor zorgt dat je boekhoudprogramma voor jou het werk doet, zodat jij zo min mogelijk tijd kwijt bent aan administratief werk.
 • We gaan je vertellen hoe je speciale boekingen moet doen. Bijvoorbeeld als je een auto van de zaak hebt, maar deze privé gebruikt, of hoe je je loonadministratie juist verwerkt.

e-boekhouden review:  administratie opzetten

Een administratie opzetten lijkt moeilijker dan het het is. In deze alinea van e-boekhouden review vertellen we graag meer. Hoe kun je het beste een e-boekhouden administratie opzetten? De vraag die iedere ondernemer zich vroeg of laat stelt is hoe de administratie op een zo efficiënt mogelijke manier kan worden uitgevoerd. U maakt natuurlijk het liefst zo min mogelijk fouten, u bent er zo min mogelijk tijd aan kwijt, u heeft de financiën op ieder moment inzichtelijk én het beheer van dit alles is natuurlijk ontzettend eenvoudig. De oplossing kan heel simpel zijn: uw administratie automatiseren! Zelf in een online boekhoudprogramma, of in samenwerking met een administratiekantoor, boekhouder of accountant. 

Onderdelen van de e-boekhouden administratie

Welke onderdelen zijn noodzakelijk voor een e-boekhouden administratie? Eigenlijk zijn alle gegevens over uw onderneming die u vastlegt, ofwel administreert, in digitale vorm of op papier, van belang voor uw administratie.

De administratie bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Financiële administratie; uw boekhouding
 • Klantgegevens
 • Zakelijke correspondentie, ook uw e-mail
 • Contracten
 • Verzekeringspolissen
 • Privacy verklaring
 • Urenregistratie
 • Uittreksel Kamer van Koophandel
 • Algemene voorwaarden
 • Rittenadministratie

Financiële administratie voor de btw-aangifte

U heeft de administratie ook nodig voor de btw-aangifte. Uw financiële administratie vormt hiervoor de basis. Met de term administratie wordt heel vaak de boekhouding (of financiële administratie) bedoeld. Zonder duidelijke overzichten van uw inkomsten en uitgaven kunt u geen btw-aangifte doen. En zonder een goede financiële administratie maakt u geen aanspraak op fiscale regelingen, zoals de kleineondernemersregeling, startersaftrek en zelfstandigenaftrek.

E-boekhouden review: Voordelen van een online  administratie voor zzp’ers

Graag lichten we in deze e-boekhouden review toe welke voordelen er zijn. Wat zijn nu precies de voordelen van online e-boekhouden administratie voor zzp-ers? Zodra u zich ingeschreven heeft bij de kvk en belastingdienst bent u meteen belastingplichtig. Ook voor een zzp’er geldt hetzelfde als voor iedere ondernemer: u moet een administratie bijhouden. Een online administratie kan u dan echt op weg helpen. U kunt veel tijd besparen door uw administratie online zo makkelijk mogelijk in te richten. Maak gebruik van de manieren om te automatiseren. En kies voor een online boekhoudprogramma waarmee u ook direct uw btw-aangifte kunt doen. Maar een online administratie kan voor u als zzp’er nog meer voordelen hebben, namelijk:

 • Overal toegang tot uw administratie
  U heeft alleen internet nodig. Wilt u bijvoorbeeld in de trein bonnetjes invoeren (met onze mobiele app) of bij een klant nog even controleren wat er in vorig kwartaal is afgenomen? Dat kan altijd en overal!
 • Altijd inzicht en controle
  Wat komt er binnen, wat gaat er uit en wat is er verdiend in afgelopen periode? Loopt u op schema om de bedrijfsdoelstelling te halen en houdt u de financiën onder controle? Maak handige rapportages die u inzicht geven of uw bedrijf in de lift zit of bijgestuurd moet worden. U kunt gemakkelijk cijfers vergelijken, bijvoorbeeld of u dit kwartaal meer winst maakt dan het vorige. 
 • Lagere kosten en gemak
  U kunt uw administratie gemakkelijk zelf doen. U bespaart dus kosten van een boekhouder.
 • Minder foutgevoelig en het scheelt tijd
  U maakt minder fouten, omdat u minder handmatig hoeft in te voeren. Dan is een foutje snel gemaakt. Minder handmatig werk om de administratie bij te houden betekent natuurlijk ook dat het u minder tijd kost.
 • Veilig & betrouwbaar
  Uw administratie gaat nooit verloren, want iedere 10 minuten wordt er een back-up gemaakt. Daarnaast kunt u altijd en overal inloggen, de administratiesoftware is altijd up to date én worden uw gegevens veilig in de cloud opgeslagen.
 • Koppelen met externe systemen
  U kunt eenvoudig externe software koppelen aan de administratie, zoals uw webshop, bankkoppelingen, contactgegevens via de KvK opalen, uw kassasysteem en de loonadministratie.
 • Eenvoudig de administratie laten controleren
  Wilt u toch uw administratie laten controleren door een boekhouder? Dan geeft u deze heel gemakkelijk direct toegang tot uw administratie. Dit kost bij e-Boekhouden.nl zelfs niets extra’s.

Probeer e-Boekhouden.nl nu tijdelijk, gratis en vrijblijvend uit

Voor ondernemingen die al een langere periode zakelijk actief zijn hebben we een proefperiode van 14 dagen. Wanneer u korter dan 15 maanden geleden met uw bedrijf gestart bent, dan is e-Boekhouden.nl gedurende de eerste 15 maanden van uw onderneming volledig gratis en geheel vrijblijvend. U kunt dan zonder beperkingen online boekhouden en factureren, inclusief alle geavanceerde functies als bankkoppelingen, scan & herken en gebruik van de mobiele app.

Conclusie e-boekhouden review

Teruglezend over de gehele review van e-boekhouden kan er niks anders geconcludeerd worden dat het een prima boekhoudpakket is. Voor vrijwel ieder bedrijf biedt zij gratis en of anders betaalde optionele functionaliteiten die het pakket compleet maken. Als conclusie van de e-boekhouden review willen we viertal punten nog even aanstippen ter overweging.

 • Een eerste voordeel is dat je vrijwel geen boekhoudkennis nodig hebt. 
 • Een tweede voordeel is het gebruik van de videocursus. Deze videocursus is in zijn geheel toegewijd aan het boekhouden met de software van e-boekhouden. Anders dan je doet denken is deze cursus gratis inbegrepen bij de prijs.
 • Een derde voordeel van e-boekhouden is de service. Tijdens kantooruren kan je namelijk op verschillende manieren contact opnemen bij vragen. Hierbij kan je denken aan telefonisch- en e-mail contact, maar ook de supermakkelijke chatfunctie.
 • Tot slot is vrijwel het grootste voordeel van e-boekhouden de prijs. Voor een gangbare prijs kunnen zowel starters als kleine en grote bedrijven aan de slag met haar software.