Overstapaanbiedingen

Energiekosten besparen

Hoe werkt het overstappen van energieleverancier?

Je wilt meer weten over hoe je kunt overstappen van energieleverancier. Op de pagina beantwoorden wij de vraag; hoe werkt het overstappen van energieleverancier?  Hieronder lees je een duidelijk stappenplan waarmee je binnen 5 minuten jouw overstapaanbieding kunt regelen. Vul je gegevens in en vergelijk energie leveranciers met onze energieleverancier vergelijker. Je krijgt meteen een overzicht van de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik en afgestemd op jouw wensen.

1. Mag ik al overstappen?

Voor dat je begint is het verstandig om ook het huidige contract erbij te pakken. Controleer eerst de einddatum van je huidige energiecontract. Op deze manier  voorkom je dat je eventueel een opzegboete moet betalen. De opzegboete wordt opgelegd als er gesproken wordt van een contractbreuk. Dit gebeurd wanneer je voortijdig overstapt.

2. Hoe ga je te werk bij het overstappen van energie?

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul de gegevens in die betrekking hebben op het huidige woonadres. Daarnaast is het verstandig om je laatste energie rekening (inclusief jaaroverzicht) erbij te pakken. Vul op de pagina energieleverancier vergelijker je gegevens in, de huidige leverancier en het “geschatte” jaarverbruik in. Indien je het verbruik niet weet mag je dit zelf inschatten. Geef dan wel de samenstelling van je huishouden aan.

Stap 2: Geef je voorkeuren aan

Er verschijnt een overzicht van de goedkoopste en best beoordeelde energieleveranciers. Filter de vergelijkingsresultaten desgewenst op:

  • looptijd (doorlopend of 1,3 of 5 jaar)
  • variabele of vaste tarieven
  • groene of grijze stroom

Stap 3: De overstap maken

Heb je een passende keuze gezien? Stap dan gelijk over van energieleverancier. Nadat je de aanvraag hebt gedaan, ontvang je direct een samenvatting per e-mail. Overstapaanbiedingen.nl verstuurt je aanvraag dezelfde dag nog door aan de nieuwe energieleverancier. Je ontvang binnen 5 tot 7 werkdagen het contract van de nieuwe energieleverancier. De wettelijke bedenktijd gaat in vanaf de dagtekening op de bevestiging.

4. Opzeggen van het oude contract

Het is niet nodig om zelf contact op te nemen over het lopende energie contract. Over het algemeen verzorgt de nieuwe energieleverancier  de verdere afhandeling voor jou. Er zijn altijd uitzonderingen te vinden. Tijdens de overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen.

5. Een enkele of een dubbele energiemeter?

Met een dubbele meter kun je bij sommige energieleveranciers niet kiezen voor levering tegen een enkel tarief. Wanneer je tijdens normaal tarief veel energie verbruikt dan kan het gunstiger zijn om energie via een enkel tarief geleverd te krijgen. Daarom is het verstandig om dit van tevoren te checken.

6. Maak je gebruik van stadsverwarming?

Als je gebruik maakt van stadsverwarming dan kun je alleen overstappen voor stroom. Je gas is dan per wijk, blok of straat ondergebracht bij een vaste energieleverancier. Stadsverwarming is een uitzondering op de regel m.b.t. het overstappen van energiemaatschappij.